Importera transaktioner

Du kan enkelt importera dina transaktioner från din mäklare eller någon annanstans. Så här gör du det.

Du kan importera CSV- och Excel-filer

CSV-filer måste avgränsas med antingen , (komma) eller ; (semikolon). Excel-filer måste vara .xlsx-filer och data du vill importera måste vara på det första bladet.

Importera till den för närvarande valda bevakningslistan

Transaktionerna kommer att importeras till din för närvarande valda bevakningslista. Befintliga transaktioner i den bevakningslistan kommer inte att påverkas.

Befintliga transaktioner kommer att matchas

För att undvika dubbletter och för att ge dig möjlighet att importera dina transaktioner om och om igen, kommer vi att försöka matcha befintliga transaktioner. Om det finns en befintlig transaktion med samma symbol, datum, pris och kvantitet, kommer vi inte att importera den igen.

Importformat

Raderna och kolumnerna i din CSV- eller Excel-fil måste vara i följande format.

Symbol Datum Kvantitet Pris Valuta
AAPL 2020-10-01 5 116.96 USD
AAPL 2020-10-05 -2.3 124.40 USD
MSF.F 20-10-06 8 215.81 EUR

Den första raden måste vara en rubrik. Rubriktitlarna kan vara vad som helst. Datum kan formateras som antingen yyyy-mm-dd, yyyy/mm/dd, dd/mm/yyyy eller dd.mm.yyyy. Decimaler ska alltid anges med en punkt, inte ett komma. Inkludera inte tusentalsavgränsare eller valutasymboler.

Importen stoppas när du överskrider din gräns

Transaktioner över din nuvarande bevakningslistgräns kommer inte att importeras. Om du har fler individuella aktier i din import än du har bevakningslistplatser tillgängliga, kommer vi att importera tills gränsen är nådd. För obegränsade platser, överväg att prenumerera på Stock Events Pro.